Bericht van de voorzitter (update 24 maart)

Diedrik PeppingBeste Drieklankers,

Sinds anderhalf week zijn wij in een totaal bizarre wereld terecht gekomen. Bijna elke dag kwam er wel een bericht bij dat onze 'vrijheid' steeds een beetje meer ingeperkt heeft. Achter de schermen heeft het moderamen veel overleg gehad over hoe we zo goed mogelijk met de situatie om moeten en kunnen gaan. Ook heb ik als voorzitter van de kerkenraad De Drieklank zitting in het crisisteam PKA.

Onder voorzitterschap van de voorzitter van de Algemene Kerkenraad hebben daarin de voorzitters van de drie wijkgemeenten zitting, aangevuld met de broeders en zusters van de VVP en de Sionsgemeente. In dat overleg proberen we zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken.
Maandagavond 23 maart jl. heeft onze regering nieuwe maatregelen afgekondigd. Samenkomsten met meer dan drie personen zijn verboden tot 1 juni 2020. Het is ook daarom dat de kerk op slot is. Althans… de gebouwen zijn dicht voor samenkomsten. Want natuurlijk blijft de kerk die wij als mensen samen zijn gewoon bestaan en functioneren. Weliswaar in aangepaste vorm, maar toch. Kerkenraad en predikantenteam werken aan vieringen die via www.kerkomroep.nl te volgen zijn. Ook zullen de predikanten een soort avondgebed gaan verzorgen, dat op woensdagavond om 19.00 wordt uitgezonden op www.kerkomroep.nl (en daarna ook nog bekeken kan worden). Daarover volgt binnenkort meer informatie.
De kerk blijft voor u bereikbaar. Heeft u behoefte aan een gesprek met één van onze dominees, heeft u een vraag waarbij u hulp wilt hebben, is er een klusje nodig dat u zelf niet kunt doen, heeft u behoefte aan contact, of heeft u een andersoortige vraag, probleem, maar ook:kunt u zelf wellicht ergens assistentie verlenen, schroom dan niet contact op te nemen met een ambtsdrager (contactgegevens op www.dedrieklankassen.nl en in de papieren Wijkinformatiegids). Want ook u bent onderdeel van onze kerk, zonder enig voorbehoud. Wij zijn er voor elkaar.
De kerkenraad zal de komende tijd de ontwikkelingen en de nieuwsberichten blijven volgen en zodra daar aanleiding voor is u weer zo goed mogelijk informeren. Tot slot wens ik u alle gezondheid en Gods zegen in deze bijzondere tijd toe.


Diedrik J. Pepping
Voorzitter kerkenraad De Drieklank
tel. (0592) 399940, e-mail:

Naar boven