Kom in actie voor Beiroet

Beiroet01 600Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn duizenden gewonden en tientallen doden gevallen. De helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!
Bekijk ook het indrukwekkende filmpje van de zandtovenaar!

“Mensen zijn in shock en totaal ontredderd,” vertelt Wilbert van Saane, uitgezonden medewerker van Kerk in Actie in Libanon. "Beiroet lijkt een oorlogsgebied, gebouwen zijn weggevaagd en er zijn heel veel gewonden,” vult zijn vrouw Rima aan.
Naast de vele slachtoffers en materiële schade doemt er een nieuw probleem op. Ook graansilo´s in de haven zijn zwaar beschadigd. Wilbert: “Daar maak ik me zorgen over. Nu is men vooral gericht op medische zorg, de ziekenhuizen zijn overvol. Maar straks is er het probleem van tekort aan meel.”
Ruim 300.000 mensen zijn van het ene op het andere moment dakloos geworden. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer. Kortom, een ramp van onvoorstelbare omvang!

Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, wordt eerste noodhulp geboden. Mensen ontvangen voedsel, water, kleding en hygiënematerialen.

Het College van Diakenen heeft de diaconale collecte van zondag 23 augustus bestemd voor de slachtoffers van de verwoestende explosie. De opbrengst van deze collecte zal door het College worden verdubbeld met een maximum bedrag van € 1.000.

Komt u ook in actie?

Dat kan dooruw gift te geven via de Scipio app of door overmaking op bankrekeningnummer NL25 RABO 0373 7155 79 t.n.v. Actierekening van Protestantse Gemeente Assen o.v.v. Beiroet.

 

Naar boven