Gebruiksplan De Bron

bronVanwege covid-19 geldt voor De Bron een gebruiksplan dat u hier kunt lezen.
Komt u in het gebouw, dan geld dit gebruiksplan ook voor u.
We verzoeken u vriendelijk maar tegelijk ook wel dringend
om u te houden aan de regels in dit gebruiksplan .

Gidofalva

Wellicht hebt u al eens de naam Gidofalva gehoord en hebt u zich afgevraagd wat dit precies is.
Gidofalva is de zustergemeente waar onze wijkgemeente een speciale band mee heeft.
Gidofalva is op het kaartje aangegeven:
 

Google Maps


Om helemaal hierop in te zoomen kunt u op het kaartje klikken.

Gidofalva is een klein dorpje met 2700 inwoners in Covasna, Transilvanië in Roemenië. In het dorp wonen ook veel zigeuners. Ze wonen in een apart gedeelte in armoedige omstandigheden. Er is niet veel contact met hen. In dit deel van Roemenië wordt Hongaars gesproken. Over het algemeen is het een arm gebied. Door het dorp loopt één asfaltweg en de zijweggetjes zijn van modder en/of zand. Het dorp heeft een middeleeuwse vestingkerk. Er is veel onderhoud nodig om deze in stand te houden. De  fresco’s die ontdekt zijn  geven Bijbelse voorstellingen weer.

In de kerk zijn twee houtkachels waarvan één het al tijden niet meer doet. Omdat het in de winter heel erg koud kan zijn worden de kerkdiensten gehouden in het gemeenschapshuis.  Omdat in het gemeenschapshuis een keuken en sanitaire voorzieningen zijn, worden er daar vele activiteiten gedaan.

De huidige predikant in Gidofalva, ds. Laszlo Bereczki, zijn vrouw Zsuzsi Bereczki en de voorzitter van de kerkenraad Zigmond Tjabbe hebben een belangrijke taak in het diaconale werk in Gidofalva. Het contact met Gidofalva gaat per e-mail in het Engels.  Gezien de cultuurverschillen loopt dit niet altijd vlekkeloos. Een telefoontje biedt dan de oplossing.

Naar boven